ASA i Central osiguranje spajanjem postaju lider na tržištu osiguranja

Osiguranik
2 Min Read

Spajanjem ova dva domaća i brzorastuća osiguravajuća društva, će doći do stvaranja društva koje će ujedinjenim snagama, kroz brigu o klijentima, partnerima i zaposlenicima, pružati sigurnost, povjerenje i zadovoljstvo. Ovim korakom se nastavlja proces konsolidacije osiguravajućeg i financijskog sektora, što će rezultirati liderskom pozicijom na tržištu osiguranja ASA Central osiguranje.

“Prema pažljivo odabranoj strategiji spajanja, oba će društva biti podjednako zastupljena u svemu, što podrazumijeva redizajn identiteta svakog i pronalaženje posebnih temeljnih točaka te zajedničkih nazivnika na kojima će se dva društva na jednakim osnovama povezati. 

Razvijajući postojeće prodajne kanale i proizvode osiguranja, kreirajući nove, šireći poslovanje i na životna osiguranja te digitalizacijom poslovnih procesa želimo postati sinonim za suvremeno društvo, koje nudi vrhunsku uslugu. ASA Central Osiguranje će biti društvo kojem su temeljne vrijednosti pravičan način poslovanja, osjećaj pripadnosti organizaciji, međusobno poštovanje, te visoka radna etika“, izjavio je član Uprave Društva Central osiguranje Željko Pervan.

Za prvih pet mjeseci 2022. godine ASA osiguranje, s indeksom rasta 22/21 od 113,3% i premijom od 20.487.319,00KM te Central osiguranje, s indeksom rasta 22/21 od 107,3% te premijom od 19.436.203,00KM će spajanjem konsolidirana premija nadmašiti sve ostale sudionike. 

Spajanjem se ne briše identitet niti jednog društva, nego se zadržavaju vrijednosti oba društva, i Central osiguranja, i Asa osiguranja. Koristeći vlastite potencijale, snagu grupe, savremene metode upravljanja, želimo postati i ostati lider na tržištu osiguranja. Suočeni s trendovima na tržištu i u društvu, kontinuiranim ulaganjem u edukaciju i razvoj na svim nivoima te stvaranjem atmosfere povjerenja i pravednosti, kreiramo bolje okruženje unutar naše spojene kompanije   Predsjednik Uprave Društva ASA osiguranje Adnan Hodžić.

Share this Article