ASA i Central osiguranje ujedinjenjem postaju tržišni lider

Osiguranik
2 Min Read

Od 01.01.2023. godine Asa osiguranje i Central osiguranje, dva uspješna domaća osiguravajuća Društva, s više od 100 miliona premije ujedinjenjem postaju najveće osiguravajuće društvo u Bosni i Hercegovini koje će poslovati pod nazivom “ASA Central osiguranje”.

Ujedinjenjem se ne briše identitet niti jednog Društva, nego se zadržavaju vrijednosti oba podjednako, i Asa i Central osiguranja, a to znači zadržavanje prepoznatljivih vizualnih obilježja pod zajedničkim sloganom “Spojeni povjerenjem”.

Oba Društva su imala stabilnost u poslovanju i kontinuiran rast prihoda, a to potvrđuje i rast premije Asa osiguranja u 2022. godini od 11,8 % i rast premije Central osiguranja od 6,4 % u odnosu na isto razdoblje 2021. godine, s ukupnom premijom koja će premašiti iznos od 100 miliona KM čime će ASA Central osiguranje zauzeti poziciju tržišnog lidera.

“S više od 500 zaposlenih, 121 poslovnicom u 5 prodajnih regija, preko 60 modernih stanica tehničkog pregleda, dostupnosti putem naših online servisa i strateški važnim sjedištima u Sarajevu i Ljubuškom “Spojeni povjerenjem” nastavljamo poslovati još veći i snažniji, u cilju najbolje zaštite naših osiguranika, a zaposlenicima i partnerima poželjan poslodavac i partner. Ujedinjeni u zajedničkoj misiji, čvrsto vjerujemo da ćemo biti sinonim za savremeno društvo koje nudi vrhunsku uslugu, kojem su temeljne vrijednosti pravedan način poslovanja, osjećaj pripadnosti organizaciji, međusobno poštovanje te visoka radna etika, a svima vama stabilan partner za sigurnu budućnost”, naveli su iz ASA i Central osiguranja.

Share this Article