Drina osiguranje

Osiguranik
2 Min Read

Akcionarsko društvo „Drina osiguranje“ osnovano je krajem 1996. godine i za ovih preko 20 godina postojanja i rada izraslo je u vrlo respektibilnu osiguravajuću kuću u privrednom ambijentu BiH, a u Republici Srpskoj i lidersku. To potvrđuju oficijelni podaci iz javno dostupnih finansijskih izvještaja, regulatornih, revizorskih i aktuarskih mišljenja.

Uspostavljanje nove vlasničke strukture krajem 2005. godine i promjena sjedišta Društva , koje je od 1. marta 2006. godine u Milićima, su pokretački momenti koji su u narednom periodu omogućili platformu za kontinuitet uspješnog rasta po svim parametrima poslovanja.

Danas pored Generalne direkcije djelatnost obavljamo preko devet filijala i to: Banjaluka, Prijedor, Doboj, Brčko, Bijeljina, Zvornik, Istočno Sarajevo , Trebinje i Tuzla. Poslovne jedinice instalirane su u svim opštinama i pokrivaju cjelokupnu teritoriju Republike Srpske kao i vrlo značajan dio Federacije BiH. Inputi premije osiguranja ostvareni na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine , koji se realizuju preko filijale u Tuzli , najvećim dijelom ostvareni su u Tuzlanskom i Sarajevskom kantonu.

„Drina osiguranje“ ima preko 120 zaposlenih radnika – od kojih je 7 magistara, sa visokom stručnom spremom 35, a ostalo su visokoškolci i srednjoškolci.

Profesionalan odnos prema klijentima, stopa efikasnosti u rješavanju odštetnih zahtjeva kao i ažurnost u isplati istih su na zavidnom nivou i najznačajnije doprinose stalom rastu zadovoljstva i povjerenja naših klijenata.

Likvidacija i isplata šteta obavlja se u Generalnoj direkciji u Milićima preko jedinstvenog računa, a u poslovnim jedinicama na terenu procjenjuju se štete i rade drugi poslovi osiguranja. Na taj način „Drina osiguranje“ postiže efikasnost i brzo reagovanje i uvijek je na raspolaganju klijentima.

„Drina osiguranje“ posjeduje ISO standarde i druge potrebne licence kao dokaz kvaliteta i uspješnosti u poslu.

Drina osiguranje izdvojeno iz ponude

Preporučujemo kalkulator registracije BiH

Drina osiguranje kontakt

Tel: +387 56 741-610
Fax: +387 56 741-608
Email: office@drina-osiguranje.com

Share this Article