UNIQA osiguranje

Osiguranik
2 Min Read

Osiguravajuće društvo osnovano je 1997. godine. Orijentacija na potrebe klijenata i njihovu sigurnost, perspektivan mladi kadar i tendencija stalnog rasta i razvoja opredijelili su austrijsku bankarsku kuću Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG iz Beča da krajem 2001. godine postane većinski dioničar Društva.

Podrška većinskog vlasnika rezultirala je unapređenjem poslovnih procesa, unapređenjem postojećih i uvođenjem novih usluga osiguranja od kojih je najznačajnije životno osiguranje (uvedeno početkom 2002. godine).

U maju 2005. godine UNIQA Group Austria, kao jedna od vodećih osiguravajućih grupa u Centralnoj Evropi i najveće austrijsko osiguranje, prepoznaje kvalitet na bosanskohercegovačkom tržištu osiguranja i započinje proces preuzimanja vlasništva nad Raiffeisen Osiguranjem. Isti je završen u oktobru kupovinom preostalih dionica od Raiffeisen Bank dd BiH čime je zaokružen ukupan udjel UNIQA-e u dioničkom kapitalu Osiguranja na 99,8%, a Raiffeisen Osiguranje je postalo dio UNIQA grupacije osiguravajućih društava. U junu 2006. godine i zvanično mijenja ime u UNIQA Osiguranje d.d. Sarajevo.

Izdvajamo proizvode Uniqa osiguranja

Auto & Putovanje

Svakodnevno smo svjedoci sve većeg broja nezgoda koje ponekad nažalost ne možemo izbjeći, ali možemo ublažiti njihove posljedice. Osim obaveznog osiguranja od auto odgovornosti, nudimo djelomično i potpunog kasko osiguranje sa mogućnošću ugovaranja i različitih specifičnih rizika unutar svake vrste. A onda kada ste osigurali svog ljubimca, vreme je i za bezbrižna putovanja i nezaboravne uspomene uz polisu putnog zdravstvenog osiguranja.

Život & Investicija

Životno osiguranje je danas u svijetu jedan od najatraktivnijih oblika ulaganja. UNIQA programi životnog osiguranja su pouzdana finansijska podrška u vremenima potrebe i oslonac u planiranju budućnosti Vas i Vaših najbližih.

Osiguranje od nezgode

Osiguranje imovine

Dobrovoljno zdravstveno osiguranje

Uniqa osiguranje kontakt

Direkcija UNIQA osiguranja d.d. Sarajevo

Adresa: Obala Kulina bana 19, Sarajevo
Telefon: +387 33 289 000
Web: Uniqa osiguranje
E-mail: info.uniqa@uniqa.ba
Radno vrijeme: PON – PET od 8:00 do 16:30

uniqa osiguranje sarajevo

Share this Article