Wiener osiguranje Vienna Insurance Group a.d.

Osiguranik
3 Min Read

Wiener osiguranje Vienna Insurance Group a.d. je akcionarsko društvo osnovano 1992. godine. Prateći svjetske trendove u oblasti osiguranja i  dosljednim poštovanjem najviših standarda industrije, na tržištu osiguranja Bosne i Hercegovine pozicionirali smo se kao jedan od lidera.

S željom da budemo bliže korisnicima naših usluga i proizvoda stvorili smo mrežu od preko 50 poslovnica širom BiH. U cilju podizanja nivoa kvaliteta usluga osnovali smo i specijalizovano preduzeće za obavljanje usluga tehničkog pregleda “Jahorina auto” d.o.o. i danas u više od 20 gradova širom BiH u vlastitim , savremeno opremljenim centrima obavljamo tehničke preglede za naše klijente.

Vizija

Vizija Društva zasniva se na orjentaciji ka razvoju usluga osiguranja na osnovama dugoročnih predviđanja potreba tržišta, primjeni savremenih tehnologija pružanja usluga, savremenom stručnom, tehničkom i tehnološkom nivou procesa rada i poslovanja i stalnom razvoju resursa – kadrova, opreme, prostornih struktura i uslova rada, sve u cilju stalnog povećanja ukupnog kvaliteta procesa rada i poslovanja i životnog standarda zaposlenih.

Misija

Svoju misiju Društvo zasniva na stručnom radu i istraživanju, razvoju i inoviranju usluga osiguranja i metoda i postupaka u procesima rada i poslova sa ciljem zadovoljavanja potreba korisnika, zaposlenih i društvene zajedniice u cjelini.

Društvo svoju oprijedjeljenost za stalnim podizanjem nivoa rada i poslovanja, a prema kriterijumima standarda ISO 9001:2000, potvrđuje primjenom efikasnog organizacionog i dokumentacionog sistema, za koji je od ovlaštenog instituta dobio certifikat za kvalitet.

U svom poslovanju Društvo će širiti i proširivati stečeni ugled i poslovne odnose pridržavajući se dobrih poslovnih običaja i lojalne tržišne konkurencije.

Wiener osiguranje izdvojeno iz ponude

UPRAVA WIENER OSIGURANJA

Izvršni odbor / Executive Board

1. Borislav Doder, predsjednik / Chairman
2. Daliborka Dedić, član / Member
3. Predrag Manojlović, član / Member

Upravni odbor / Board of Directors

1. Gabor Lehel, predsjednik / Chairman
2. Borislav Doder, član / Member
3. Daliborka Dedić, član / Member
4. Predrag Manojlović, član / Member
5. Claudia Ungar, član / Member
6. Harald Londer, član / Member
7. Igor Bilandžija, član / Member
8. Slavko Mitrović, član / Member

Generalni direktor / CEO

Borislav Doder

Wiener osiguranje kontakt

BANJA LUKA
Kninska 1a
78000 Banja Luka

tel: +387 51/ 931-110
fax: +387 51/ 219-400
e-mail: info@wiener.ba
Web: Wiener osiguranje

SARAJEVO
Zmaja od Bosne 7 (Importanne centar)
71000 Sarajevo

tel: +387 33/ 725-600
fax: +387 33/ 725-615

Share this Article